De weg naar verduurzaming bij Devapo.

De weg naar duurzaamheid bij Devapo.

Ontdek onze initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Wij begrijpen dat duurzaamheid een steeds belangrijker thema wordt in onze samenleving. Bij Devapo zijn we vastbesloten om ons steentje bij te dragen aan het beschermen van het milieu. Hieronder lees je hoe we dat doen.

Ontdek onze initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Wij begrijpen dat duurzaamheid een steeds belangrijker thema wordt in onze samenleving. Bij Devapo zijn we vastbesloten om ons steentje bij te dragen aan het beschermen van het milieu. Hieronder lees je hoe we dat doen.

Een duurzaam productontwerp en -ontwikkeling

R&D Devapo

Bij de ontwikkeling van onze producten houden we rekening met de volgende duurzaamheidsaspecten:

  • Onze gepatenteerde technologie maakt efficiënt energie- en watergebruik mogelijk.

  • We zorgen ervoor dat onze producten zuinig zijn in stroomverbruik, dankzij ons gepatenteerde (stoom)aanzuigsysteem en hoogwaardige isolatie.

  • We maken gebruik van recyclebare ruwe materialen in het productieproces. Ook zorgen we ervoor in het ontwerp dat de producten makkelijk gedemonteerd kunnen worden.

  • Onze producten zijn zo ontworpen dat de assemblage eenvoudig kan worden uitbesteed aan een sociale werkplaats.

Refurbishen of Recyclen

Wanneer wij uw nieuwe oven installeren, bieden wij ook de mogelijkheid om uw oude oven af te voeren. Afhankelijk van de staat van de oven, gebeurt er het volgende:

Milieuthermometer Zorg

Steeds meer zorginstellingen laten zich certificeren voor de milieuthermometer zorg. Om hierbij niveau zilver te halen is duurzaam inkopen vereist. De combi-steamers en convectieovens van Devapo voldoen aan de criteria voor duurzaam inkopen:

  • Onderdelen als de deurrubbers en filters zijn gemakkelijk zelf te vervangen.

  • Reserveonderdelen zijn minimaal 10 jaar na de productiedatum leverbaar.

  • We doen aan social return

Commit

“Wij versterken onze toewijding aan duurzaamheid door actief deel te nemen aan initiatieven zoals circulariteit, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), social return, en energie-efficiëntie. Door serieus werk te maken van deze initiatieven, streven we ernaar om voorop te lopen in duurzaamheid.

Daarnaast is onze visie om toonaangevend te zijn op het gebied van duurzaamheid in de Nederlandse markt voor professionele bereidingsapparatuur. We streven ernaar onze producten en bedrijfspraktijken voortdurend te verbeteren.

Ook spelen partnerschappen met onze klanten, leveranciers en personeel een cruciale rol om het succes in deze transitie te garanderen.”

Lex van Grotel, algemeen directeur en mede-eigenaar

Onze onderscheidingen

Certificaat voor BWT-recyclingproces

In 2023 hebben we dit certificaat in ontvangst mogen nemen, wat aantoont dat we deelnemen aan het BWT-recyclingproces voor Devapo filterpatronen. Na het ontmantelen wordt tot 99% van de componenten op verschillende gebieden hergebruikt, wat kostbare grondstoffen bespaart en CO2-uitstoot verminderd.

Award voor onze duurzame verpakkingen

In 2018 hebben wij deze award in ontvangst mogen nemen voor onze innovatieve duurzame verpakkingen. Hiermee besparen we plastic en piepschuim met het verpakken van onze producten.

Kleine stappen, groot verschil

We zijn continu bezig met verduurzamen, zoals toen we een prijs wonnen voor onze inzet voor milieuvriendelijke verpakkingen. Verder hebben we ons engagement verder uitgebreid door de installatie van energiezuinige ledverlichting en flappengordijnen in ons pand in Asten, het gebruik van elektrische auto’s, lokale inkoop en het installeren van zonnepanelen op ons pand in Duitsland.